Sport – Begeleiding – Massage

Grondig onderzoek en gedegen plan

Wanneer je herstellende bent van een blessure kan het zijn dat je al uitbehandeld bent door een arts of fysiotherapeut. Vaak is het dan nog niet mogelijk om volledig op je oude niveau te gaan sporten en of bewegen. In dat geval is het goed om bij een sportmasseur langs te gaan. Hij of zij kan door middel van anamnese-inspectie en functietesten een goede analyse maken hoe je er op dat moment voor staat.

Anamnese

Bij de inspectie wordt er vooral gekeken naar de verhoudingen van het lichaam, of er scheefstanden in de gewrichten zijn en er wordt gekeken naar de conditie van huid, weefsel, spieren en pezen.
Door middel van vragen over o.a. je medische en sportverleden krijgen we een beeld van je lichamelijke gezondheid.

Functietest      

        Doumax_Sportmassage_8846_6_x                            blessure preventie

We doen functietesten en plaatselijk onderzoek naar de aangegeven zwakke plekken, geblesseerde spieren, gewrichten en/of pezen. Daarna wordt er gemeenschappelijk een plan van aanpak gemaakt en plannen we samen de vervolgstappen.

Plan van aanpak

Doumax_Sportmassage_8846_8 

Samen wordt er gekeken naar een realistisch plan, dit kan bestaan uit een aangepast trainingsschema, extra ondersteuning van geblesseerde delen door middel van tape of bandage en massages voor, tijdens en na het sporten.

Preventief en Curatief Tapen

Doumax_Sportmassage_8846_6 

Medical Taping Concept

Mijn mening is dat een menselijk lichaam veel klachten zelf kan oplossen, ik kan als masseur o.a. spieren motiveren om afvalstoffen sneller af te voeren en door juiste tape methode herstel bevorderen. Daarnaast behandel ik niet alleen de gekwetste spieren maar ook de tegenover liggende spiergroepen.

Massage helpt voor iedereen!

Contact

Doumax Sport-Begeleiding-Massage
Regattaweg 5
9731 AJ Groningen

Telefoon: 06-22564473
Email: jan@doumax.nl