Sport – Begeleiding – Massage

Over mij

Jan DoumaIk ben Jan Douma geboren en getogen Groninger met liefde voor sport. Voetbal, squash, jiu jitsu, skiën, wielrennen en hardlopen heb ik zelf beoefend en het wielrennen en hardlopen beoefen ik nog steeds. Op dit moment hou ik me veel bezig met de echte outdoor en duursporten daarnaast ben ik regelmatig op de bospaden te vinden om aan trailrunning te doen. Gelukkig word ik zelf ook wel eens door mijn collega’s behandelt als ik een marathon heb gelopen.

Na mijn periode bij defensie (dienstplicht) geneeskundige dienst bleef ik geïnteresseerd in het menselijke lichaam en het functioneren ervan. Ik ben me gaan richten op de praktische, ondersteunende en organisatorische taken van het hardlopen. Ik ben in 2009 begonnen met een hardloopgroep (loopgroep gRUNN) en heb met de opleiding sportverzorging en massage en medical taping concept heb ik mijn kennis vergroot. Inmiddels heb ik 10 jaar ervaring opgedaan bij een elite atletiek team waar ik dagelijks mee bezig was. ook mocht ik het nationale Chinese Schaats team begeleiden tijdens hun stage in Nederland.

2023 
Overname Dutch Bodywork Academie !
Omdat we steeds willen ontdekken, verdiepen en verbreden van onze kennis en kunde hebben we dit zeer aansprekende opleidingscentrum overgenomen en zullen dit voortzetten zoals dit bedoeld is dor de oprichter Henk Ytsma.
Manueel praktizijn is het eind doel van de opleidingen die we met zorg zullen gaan geven. tevens zijn segmentale bindweefsel massage en voetreflex opleidingen onderdeel van dit unieke bedrijf. 
www.dbanet.nl  

Augustus 2023 
Samenwerking met John Molenaar (Massagepraktijk Groningen) en uitbreiding van activiteiten zoals stoelmassage bij bedrijven, John zit in een rolstoel en is een uitermate positief persoon die mogelijkheden en kansen ziet. Hiervoor heb ik hem ook gevraagd als examinator sportverzorger/masseur bij de opleiding sportmassage. Zijn kennis en kunde is erg groot en daarom een plezier om met John samen te werken. 
Wil je ons als Stoelmasseurs in je bedrijf meemaken ? we maken graag een afspraak. 
                                                                 

April 2021 Een nieuwe vorm van massage en een mooie samenwerking met Rianneke van  rilegs,
Kracht is de fysieke, mentale of geestelijke kracht of vermogen om inspanning uit te oefenen. Uithoudingsvermogen is het vermogen om een onaangenaam, moeilijk proces/ situatie te verdragen of te weerstaan zonder in te storten. Veerkracht is de kracht of het vermogen om terug te keren naar je originele staat van (spier)ontspanning, kalmte, innerlijke rust, genieten en zelfexpressie na moeilijke levenservaring. 

Februari 2020:
Sportverzorger  en masseur  komt ons versterken!
Marisa is een zeer kundige en betrokken sportverzorger en masseur. Ik ben erg blij met deze samenwerking, een welkom en aanvulling om nog meer sporters van dienst te zijn. 

November 2019: Ik mag een droom verwezenlijken!
Samen met vM vastgoed b.v. richten we een prachtig pand in aan de Noord Oost kant van de stad Groningen. Alle partners met wie ik samenwerk krijgen een ruimte in dit pand waar we nauw gaan samenwerken om de loopsport naar een hoger niveau te tillen en beter te kunnen faciliteren. Ik ben erg trots op dit project: Loopsportcentrum Noord. Ik heet jullie dan ook van harte welkom aan de Regattaweg 5, 9731 AJ te Groningen.

April 2019: Overname Opleiding Sportmassage Groningen
Lesgeven en sportmassage zijn mijn passies! Vandaar dat meer ruimte heb gemaakt om mijn kennis over te dragen/te delen. Ik leid nieuwe sportverzorgers op voor het V.O.S. en werk samen met B.S.M. noord en N.B.S.M. wil jij ook (sport).
Wil je masseur/verzorger worden? Meer informatie:
www.opleidingsportmassage.nl 

Januari 2018: De sportpedicure versterkt ons team van specialisten.
Zij is ook een sporter en weet als geen ander hoe het voelt om zere voeten te hebben, en (nog belangrijker) hoe je ze moet behandelen. De pedicure komt regelmatig in de massagepraktijk Doumax om mensen van hun voetklachten af te helpen of deze goed te onderhouden. WELKOM bij de club!

12115812_1015851188509517_2546596707818348851_n

Februari 2017: Sportverzorger en masseur Christa Verver komt ons versterken. Christa is ook een enthousiast hardloopster en heeft een goed gevoel voor spieren. Ze heeft haar licentie en diploma sportverzorging en massage sinds mei 2017. Ik ben erg blij met deze samenwerking, een welkom en aanvulling om nog meer sporters van dienst te zijn.

christa

Augustus 2016:  Start van een nauwe samenwerking met AVS diëtisten.
Diëtiste Linda Swart is in de praktijk aanwezig om op hoog niveau iedereen te begeleiden op gebied van voedingsvraagstukken. Sport en bewegen staan in nauw verband met voeding. Dit is tegenwoordig een logische samenwerking.avs

Januari 2015: Samenwerking met de sportarts.
Ik ga nauw samenwerken met Mirjam Steunebrink. Zij is sportarts van het Martini Sport Medisch Centrum en is direct verbonden aan het Martini ziekenhuis te Groningen. Er wordt in de toekomst meer gebruik gemaakt van mijn diensten en kennis op gebied van spieren en hardlopen.
Sportmassage, stretchen en fricties worden door steeds meer mensen gezien als een extra hulpmiddel bij behandelingen en herstel

sma

 

Augustus 2014:  Ondersteuning van talentvolle atleten!
Ik ga talentvolle atleten van de nieuwe generatie ondersteunen. De jeugd heeft een mooie toekomst en het is belangrijk dat deze goed begeleid worden. Een leuke, nieuwe uitdaging om nog meer sporters blessurevrij naar een zo hoog mogelijk niveau te helpen,  

if you can dream it, you can do it !!

doumax-RTC

Augustus 2013: Praktijkleraar Sportmassage
Ik ben verbonden als praktijkleraar aan de opleiding sportverzorger/masseur in Assen. Met veel plezier geef ik de praktijklessen aan enthousiaste cursisten. Tevens blijft mijn eigen kennis op hoog pijl omdat er veel feedback komt vanuit de klassen.

opleiding sportmassage groningen

Maart 2013: Oprichting BIKE TEAM GRUNM
Met 3 andere personen heb ik BIKE TEAM GRUNN opgericht. De vereniging bestaat uit 32 personen, zowel vrouwen als mannen. Ik ben secretaris van deze vereniging die wekelijks met ca. 15 wielrenners een toertocht fietsen.

bike team grunn logo web

September 2012: Platform voor Sportmasseurs
Ik ben als initiator begonnen met een platform voor sportmasseurs. Het doel is om sportmassage te promoten en kennis te delen. Inmiddels zijn er 30 sportmasseurs aangesloten.sportmassagenoord

November 2011: Toevoeging medische staf Team 4Mijl
Ik ben toegevoegd aan de medische staf van team 4mijl. Ik ben erg trots om dit topteam met leuke ambitieuze atleten en trainers te mogen ondersteunen. De atleten van dit atletiek team presteren op Olympisch, Europees en Nationaal niveau.team4mijlnieuw
2009:  Oprichting Loopgroep gRUNN
Samen met  Jeanine Abbingh ben ik loopgroep gRUNN begonnen om beginnende lopers enthousiast en goed te begeleiden. Deze gezellige groep bestaat inmiddels uit 60 personen en elk jaar organiseren we een gezellig trainingsweekend. Er wordt 3 x per week getraind en inmiddels ben ik ook in bezit van het diploma looptrainer 3 KNAU.loopgr logo web

Contact

Doumax Sport-Begeleiding-Massage
Regattaweg 5
9731 AJ Groningen

Telefoon: 06-22564473
Email: jan@doumax.nl